Over Persoon

Produceren met oog voor mens, milieu en maatschappij

Bij Persoon Outdoor Living houden we rekening met de wereld om ons heen. Daarom is maatschappelijk verantwoord ondernemen een logisch onderdeel van onze bedrijfsvoering. Of het nu gaat om grondstoffen of om het financieel ondersteunen van goede doelen in productielanden.

Oog voor materiaalgebruik

Hout is een belangrijk element van onze tuinmeubelen. Het overgrote deel van onze houten meubelen heeft het FSCĀ®-certificaat (licentienummer FSCĀ® C016391). Het is een keurmerk dat een verantwoorde kap en aanplant van nieuwe bomen waarborgt. Ook ziet het certificaat toe op correcte sociale omstandigheden in productielanden. Alle schakels in de keten zijn gecertificeerd. Zo zijn consumenten verzekerd van hout dat niet ten koste gaat van het milieu en van een verantwoord geproduceerd meubel.

Oog voor fabricage

De fabrikanten die samenwerken met Persoon Outdoor Living, houden er goede arbeidsomstandigheden op na. Met andere woorden: houtleveranciers ontvangen een eerlijke prijs, lonen liggen op een aanvaardbaar peil en de arbeidsomstandigheden zijn goed. Er wordt streng toegezien op kinderarbeid, dat niet wordt getolereerd.

Oog voor de wereld

Het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen in onze productielanden zien we als een belangrijke rol voor een handelspartner. Vijf jaar lang hebben we een tehuis in Que Hong (Vietnam) financieel ondersteund. Ruim driehonderd kinderen zijn daardoor in de gelegenheid gesteld een betere toekomst op te bouwen. Nu het tehuis op eigen benen verder kan, verleggen we onze focus naar een volgend project: Binh Duong Orpanage, ook weer een kindertehuis in Vietnam. Dit tehuis ligt vlakbij Saigon, in de streek Bin Duong.

In eigen land zijn we sponsor van uiteenlopende activiteiten en verenigingen. Van het jeugdsportfonds en verenigingen tot regionale activiteiten.